Dočetla jsem knihu, která se jmenuje "Čado - tajemství čajového obřadu", vypráví o přehledné historii čaje a úvodu do filosoficko-estetických aspektů čajového obřadu a jeho významu v kontextu japonské kultury a zenového buddhismu. Součástí tohoto spisu je i slavná Kniha o čaji Kakuzo Okakury. Přílohu tvoří studie Tajné čajové recepty z Macaa. Zajímá i Vás toto téma? Zaujala Vás historie přípravy čaje a všechny ty tradice, které při obřadu musíte dodržovat?
tak japonsko a japonci si myslím hodně potrpí na vzájemné úctě a slušnosti, takže mě to ani tak nepřekvapuje.. jinak o čajových obřadech skoro nic nevím, takže pokud někdo víte kde stáhnout nějakou knihu v elektronické podobě tak mi pisněte :)
jééééééžíííííííš... to je depresivní obrázek!!! Nemáš tam něco lepšího, méně depresivního? Na to se nejde ani dívat XD Je mi z toho zle!!! Teď mě máš na svědomí!!! XD
Ha ha ha ha ha já si říkal/a, kdy se proti tomu začneš bouřit! Nelíbí se ti má propagační značka? =D Je to z jednoho japonského, nebo korejského hororu, ale teď si nejsem jistý/á z jakého konkrétně, tak raději budu mlčet a nechám to jako tabu, abych se neztrapňoval/a XoD
Yoshi, za ten obrázek poděkuj lidem na imeemu, byl to dárek =D
No tak myslím, že podívat na císaře bychom se mohli :o) Já nevím proč si ale dávat tak malé cíle. Spíš bych se snažil posílit pozici japanofilu v Česku a císař pak bude ten, kd nás bude zvát na čaj ;)