Japanklub

Vítejte na komunitním webu stránek japonsko.hu.cz

Protože jsem se před nedávnem stal/a milovníkem hororů (3 roky spátky) a do nich spadají i asijské horory (s těmi se teprve nějaký ten pátek seznamuju), napadlo mě tu zalažit takovou menší diskuzi, už proto, že jinde se o techto věcech nedá pořádně mluvit a tady mi příjde, že se tu sešla slušná sebranka Čechojaponských maniaků.

Sdílet

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Bavíte se o gejši?Jestli jo,tak se taky přidám.Skrátka čupr film a líbilo se mi jak se to prolínalo i s dobou...Jinak tam byli i pěkné holky,sice některé mrchy,ale pěkné...!=D

Odpovědět

JJ, mrchy to byly. Zajímalo by mě, co byla zač ta malá herečka představující hl. hrdinku. Ty oči byly vážně fascinující. Musím si to zjistit. =p

Odpovědět

Jestli myslíš tu, co hrála Čijo(jako ještě malou), tak to je japonská herečka Suzuka Ohgo(nar.1993). Jinak jako dospělou hrála už známá herečka Ziyi Zhang, ale to je Číňanka(ne, že bych něco proti tomu měl)...
JJ o filmu Geisha. Njn jak jinak ty mrchy jsou taky povětšinou pěkné holky, ale na pohled z toho vnitřního hlediska je to asi trochu jinak.

Odpovědět

Mno jsem schválně dala nahoře Asia film, protože kdyby jsme se měli bavit jen o Japoncích, moc toho k bavení není. Mimochodem, kdo viděl sérii podle komixu: Vlk Samotář a Mládě?

Odpovědět

Tak jsem byla včera opět v levných knihách a OPĚT jsem si rozšířila svou sbírku asijských filmů. Dokonce i o hudební CDčko... Výběr z japonské tradiční hudby. =) (Ale Sedm samurajů mě pořád míjí. =( )

Akira Kurosawa - Žiji ve strachu
Akira Kurosawa - Nebe a peklo
Akira Kurosawa - Žít
King Hu - Spojení Shaolinů

Mno a ještě + Horor/Thriler SAW - Hra o přežití... Takže jsem Happy =)

Odpovědět

No zrovna teď jsem se koukal na drift po teoretické stránce a našel jsem náhle japonku za volantem.

http://youtube.com/watch?v=wg_rLHIbD1I&feature=related

Docela nářez :D

Odpovědět

No, tak ta je dost dobrá!!! =) To není jak já, když jsem hrála Need For Speed a brala jedno svodidlo za druhým. =D =D =D

Odpovědět

Asie putuje do Nového Jičína - 13.06.2008
Ve dnech 16. – 22. 6. 2008 se v Novém Jičíně uskuteční filmový festival Filmale 2008. Pořadatelé festivalu chtějí nejen navázat na minulé dva ročníky, které se nejprve věnovaly filmu bez hranic a poté současnému evropskému filmu, ale zacílením na asijskou kinematografii přiblížit tak rozporuplné kultury, jakými země Dálného Východu bezesporu jsou.

Letošní dramaturgie se zaměřila na propagaci asijského filmu a to jak „artového“, tak i vysokorozpočtových velkofilmů. Cílem je přiblížit laické veřejnosti tituly oceněné filmovými kritiky a nezřídka i ověnčené cenami na zahraničních festivalech, kterým se nedostává dostatečné pozornosti v našich kinech. Filmová přehlídka je primárně určena pro širokou veřejnost, která bude zasvěcena i do náročnějších děl lektorskými úvody. Celkem bude odehráno na 50 představení během jednoho týdne. Filmy budou uváděny na formátech 35 mm, 16 mm, DVD.

Filmale 2008 tentokrát nebude rozdělováno do úzce vyhraněných sekcí. Připomene zásadní filmy této provenience z let minulých (i dnes stále kontroverzní Korida lásky), stejně jako nadžánrové klasiky (značná část filmografie Kim Ki-duka) i současné angažované snímky (Persepolis). Zvláštními podsekcemi budou Anime (zastoupeny fantastické i drsnější polohy, např. Akira, Ghost in the Shell, nebo Princezna Mononoke) a Akce Hongkong (sledující vývoj hongkongského akčního filmu, např. Mistr létající gilotiny).

Promítat se bude na sedmi místech. Vedle klasických kinosálů na vás čekají představení v kavárně, letním kině, stylovém filmovém klubu nebo i na novojičínském náměstí. Všechny lokace skýtají netradiční komfort a občerstvovací jednotky, vše pro diváka. Důležitou součástí letošního Filmale bude doprovodný program. Ke shlédnutí bude několik představení Malého divadla kjógenu, přednášky, výstava fotografií (doprovázená vyslanci Česko-japonské společnosti) nebo i etnické taneční večery a koncerty.

Cena týdenní permanentky je 300 Kč a za jednotlivé představení zaplatíte 50 Kč. Všechny další informace najdete na www.filmale.cz. (Bart)

Odpovědět

Tady je poslední dobou nějak mrtvo...!

Odpovědět

Ani netušíš, jakou máš pravdu... Stojí to tu za prd. =p

Odpovědět

jj, je tu větší mrtvo jak v márnici.. a na začátku to vypadalo tak slibně :P

Odpovědět

O

Jay Jay založil(a) tuto komunitu na serveru Ning.

Snímky

© 2009   Vytvořeno uživatelem Jay na webu Ning.   Vytvořit vlastní komunitu

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Soukromí  |  Podmínky služby